Sla over naar de inhoud

Workshop ‘Schrijven over je wijk’ tijdens Festival Westplein Markt

banner-culturele-zondag-24-mei-2014Zaterdag 24 mei vindt op het Westplein het festival ‘De HUB van de toekomst’ plaats. Onderdeel van dit festival is de Festival Westplein Markt. En daar sta ik tussen 14.00 en 18.00 uur met een kraam. Daar geef ik workshops ‘Schrijven over je wijk’. Kom je ook?

Loop, kijk en associeer
Wil je graag schrijven? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga dan naar buiten. Maak een ommetje in de wijk – doe desnoods maar een paar stappen – en kijk goed rond. Er is altijd wel iets waar je over kunt schrijven. Die boom die hier eigenlijk niet hoort te staan. Die woonboot die te koop staat. Die spelende kinderen daar. De krijttekeningen op de grond. Kijk er eens goed naar. En associeer.

Schrijven over wat jij leuk vindt
Waarom staat die boom daar volgens jou? Heb je zelf ooit wel in een woonboot willen wonen? En waar speelde je zelf vroeger? Wat tekende jezelf op de grond? Verbind wat je ziet met wat je bent en wat je wenst. ‘Schrijven over je wijk’ is dan ook vooral schrijven over jezelf. En over wat jij leuk vindt.

Van Yathzee naar wandeling
Ik begin de workshop met ‘Verhalenyathzee’, een spel waarmee je leert om over alles te schrijven. Vervolgens wachten we 10 minuten tot er nog iemand komt. Komt er niemand? Dan lopen we met zijn tweeën door de wijk. Komen er nog anderen, dan mogen die natuurlijk ook nog mee. Vervolgens loop je met mij een half uur rond, terwijl je aantekeningen maakt over wat jou opvalt.

Een boek met je verhaal
Weer terug bij de kraam maak je daar een verhaal van. Of – als je er rustig voor wilt zitten – mail je dat naar mij. Vervolgens bundel ik alle verhalen in een boekje, dat alle deelnemers toegestuurd krijgen. Zo heb je een boek over je wijk. En het bewijs dat je kunt schrijven.

Laat even je nummer achter
En o ja, mocht je naar de kraam komen, maar zie je daar niemand staan – omdat ik net met iemand aan het lopen ben – dan kun je je naam en mobiele nummer achterlaten. Dan bel ik je zodra we terug zijn. En dan kun je de workshop volgen.

Boekjes tegen festivalprijs
En o ja ja, als je naar mijn kraam komt, hoef je niet per se te wandelen. Je kunt ook één van mijn 5 Lombok-boeken kopen. Tegen de speciale festivalprijs van € 6,50 (in plaats van € 10,-). Met handtekening. Misschien vind je die boeken wel zo leuk dat je ook zelf zo wilt schrijven. Wie weet,tijdens de volgende workshops, tijdens het volgende festival.

Aanmelden of meer informatie
Wil je je nu al opgeven? Of wil je meer informatie? Mail me dan.

De Festival Westplein Markt vind je op het braakliggend terrein op het Westplein, achter de oude moskee. Het terrein ligt tussen de Damstraat en de Kanonstraat.
Meer informatie over deze markt

Published innieuws