Sla over naar de inhoud

Een tijdreis door Lombok

Zondag 14 april is het Culturele Zondag. Omdat dit keer het thema ‘Go West’ is, rijdt een trein door Lombok. Vanaf 13.00 uur vertrekt er ieder uur een trein bij Perron West op het Westplein. Vijf keer rijdt de trein een rondje door Lombok. En ik rijd iedere keer mee. Om bij bijzondere plekken over de geschiedenis te vertellen.

Historie en columns
Ik vertel over hoe Lombok is ontstaan. Wat er te doen was. Wie er woonde. Deze geschiedenis combineer ik met fragmenten uit columns die ik over Lombok heb geschreven. Zo hoor je tijdens deze rit informatie over de Lood- en Zinkfabriek. Over de officieren van Knoopkazerne en de Sijpesteijnkazerne. Over de herberg Jaffa. Maar ook over Mevlana, de wonderwinkel, de paardenslager, Tabakszaak Tromp, Kopi Susu en de Vredeskerk die in een fabrieksloods was gevestigd. En natuurlijk komt Lombokker Wim Sonneveld aan bod. Als we langs zijn standbeeld rijden, kan ik het vast niet laten om zijn lied ‘Nikkelen Nelis’ te zingen. Zing je mee?

—-

Afscheidstour
De laatste trein vertrekt om 17.00 uur bij Perron West. Het zal een bijzonder ritje voor me zijn. Nu ik in de zomer zal verhuizen en Lombok verlaat, voelt de treinrit als een afscheidstour. Een rit door 11 mooie jaren. Een rit door mijn favoriete wijk. Voor altijd.

Published innieuws