Sla over naar de inhoud

Universiteit van Tilburg

Een groot voordeel van de opdrachten van eerst de Dienst Studentenzaken en later de Wetenschapswinkel van de Universiteit van Tilburg was dat ik weer regelmatig op ‘mijn’ universiteit rond liep. En net zoals tijdens mijn studietijd, was het weer lekker lopen daar.
Het was een leuk extraatje van deze uitdagende opdrachten. Wat ik moest doen? Kort samengevat: structureren en herschrijven. Een onderdeel van de huidige site van de Universiteit van Tilburg is de site van het Loopbaan Advies Centrum. De teksten van deze site moesten gecombineerd worden met andere teksten die bedoeld zijn voor de studenten.

Voor al deze teksten moest ik een overzichtelijke en aansprekende structuur ontwerpen, zodat de studenten de informatie makkelijk konden vinden. Voor de teksten die onder deze structuur vielen, ben ik zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande teksten. Deze herschreef ik, en waar nodig scherpte ik ze aan.

Nadat de structuur goedgekeurd was en de teksten af waren, heb ik alle informatie via het content management systeem van de universiteit zelf op de site geplaatst.

Niet lang daarna heb ik me beziggehouden met de site van de Wetenschapswinkel. Ook hiervoor heb ik de informatie herschreven en geherstructureerd. Deze teksten heb ik vervolgens ook weer zelf geplaatst.

Al met al waren het twee erg leuke opdrachten, en zeker niet alleen omdat ik weer vaak op de Universiteit van Tilburg was.

Published inwebredactie