Sla over naar de inhoud

Italië.blog.nl

Vanaf half februari tot mei 2008 hield  ik Italië.blog.nl bij, een blog waarin dagelijks nieuwtjes staan over Italie, mijn favoriete vakantieland. Ik had twee redenen om dit te doen: ten eerste was het een goede oefening. Ik dwong me er zelf toe drie berichtjes per dag te schrijven, op een creatieve manier. Op deze manier was ik elke dag in ieder geval even creatief aan het schrijven. Ten tweede wilde ik graag schrijven over dit land. Dat bleek wel uit mijn voorwoord op Italië.blog.nl:

‘Welkom bij mijn fascinatie! Welkom bij Italië.blog.nl

Geen land dat me zo fascineert als Italië. Natuurlijk zijn daar de prachtige culturele monumenten, zoals het ‘levende’ openluchtmuseum Rome, het magnifieke Venetië, de adembenemende steden in Toscane, en de vele andere bezienswaardigheden. Natuurlijk is de keuken geweldig. Maar steeds meer kom ik er achter dat Italië veel meer is dan dat. Die vriendelijke bevolking, met het Zuidelijke temperament. En tegelijkertijd die maffia, die corruptie, die vreemde rechtszaken. En wat te denken van Silvio Berlusconi, de held voor veel Italianen.

Het land en haar bewoners fascineren me meer en meer. Via Italië.blog.nl wil ik deze fascinatie overbrengen. Vooral door het vaak bizarre nieuws uit dit land te plaatsen. Maar ook door tips te geven, over de Italiaanse keuken, maar ook over bezienswaardigheden. De belangrijkste toeristische trekpleisters vermijd ik hier. Toeristenmassa‘s fascineren me niet, maar irriteren me. Wat ik u wel wil laten zien is de schoonheid van het onbekende, maar daardoor zeker niet minder mooie. Veel leesplezier!’

Dit was trouwens mijn eerste opdracht waarbij ik werd betaald per bezoeker.

Published inblogs