Sla over naar de inhoud

Informaat

Vanaf eind juni tot en met eind december 2010 werkte ik als webredacteur bij Informaat, een dynamisch bedrijf dat websites ontwerpt die mensen graag gebruiken. Een van hun klanten momenteel was Centraal Beheer Achmea, dat een nieuwe site wilde. En voor deze site heb ik teksten herschreven.

Na ongeveer 10 maanden gewerkt te hebben bij Impuls in Amsterdam Nieuw-West, was ik nu vooral in Baarn en soms bij de verzekeringsmaatschappij. Dus wederom een opdracht buiten Utrecht. Maar daar houden de overeenkomsten tussen deze twee opdrachtgevers wel op.

Is Impuls een organisatie op het gebied van welzijn en kinderopvang, daar is Informaat een gerenommeerd IT-bedrijf, dat werkt voor grote opdrachtgevers. Zoals dus die verzekeringsmaatschappij.

Het soort teksten dat ik heb herschreven, verschilde dan ook wel van de Impuls-teksten. En ook het aantal mensen waarmee ik te maken kreeg, is nogal anders. Impuls is een stuk kleiner, waardoor de lijnen korter zijn en er sneller beslissingen worden genomen. Bij de verzekeringsmaatschappij moesten er logischerwijs meer mensen iets over te zeggen hebben. Het duurde dan ook wel aardig wat maanden voordat de eerste teksten die ik had herschreven, waren geplaatst.

Maar dat was ook wel weer mooi om mee te maken. En daar heb ik dan ook veel van geleerd.

Published inwebredactie