Sla over naar de inhoud

Impuls: folders

Van mei 2009 tot en met maart 2010 werkte ik met veel plezier bij Impuls, een organisatie voor kinderopvang en nieuw welzijn in Amsterdam Nieuw-West. Daarna besloot ik om wat meer op mijn kantoor te werken. Gelukkig bleef het contact, en heb ik daarna nog regelmatig klussen voor Impuls gedaan, maar dan vanaf thuis. En net zoals in mijn eerste periode was het werk weer heel divers. Van het schrijven van folders tot het coachen bij het schrijven van het jaarverslag.

Schrijven van folders
In september begon ik met het schrijven van een folder voor een afdeling van Impuls. Daarna volgde een folder over een dienst van deze organisatie, en momenteel ben ik bezig met een brochure over een bijzondere speelplaats. Voor al deze drie opdrachten kreeg ik informatie aangeleverd, die ik dan herschreef tot een goed leesbare tekst. Altijd weer leuk om te doen.

Schrijven van activiteitenkrant
Een overzicht van alle activiteiten en cursussen die Impuls aanbiedt aan de bewoners van Amsterdam Nieuw-West verschijnt in een activiteitenkrant. Voordat de krant gepubliceerd werd, heb ik de verschillende tekstjes geredigeerd. Een flinke klus, vooral omdat er steeds nieuwe informatie bijkwam. Maar ook een gave klus.

Redigeren en inrichten locatiesite
De vele kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties die Impuls beheert, krijgen een eigen site. Op deze site is veel ruimte voor de activiteiten, de teamleden en de agenda van iedere locatie. De eerste teksten hiervoor heb ik inmiddels herschreven. Nu wacht ik nog op aanvullende informatie. Als alle teksten klaar zijn, zal ik de site gaan inrichten. Vervolgens moet de site goed gevonden worden op Google. Maar goed, houd zal ik in mijn teksten natuurlijk rekening mee.

Coachen bij schrijven jaarverslag
De eerste maanden van 2010 was ik voornamelijk bezig met het schrijven van het jaarverslag 2009. Het jaarverslag 2010 wordt – logischerwijs – gevuld door mijn opvolger bij Impuls. Omdat hij nog weinig ervaring heeft met zo’n jaarverslag, ben ik gevraagd om hem te coachen. Dat is weer eens wat anders. En zeker niet minder leuk. Al is het niet heel veel werk. De opvolger doet het gewoon goed, en heeft weinig coaching nodig. Maar als het nodig is, sta ik klaar voor hem. En dat is toch ook al iets.

 

Published increatief schrijven