Sla over naar de inhoud

Brabantse B-to-B Bladen: diverse artikelen

Sommige klussen zijn goed voor mijn conditie. Bijvoorbeeld de werkzaamheden voor diverse regionale Business-to-Business Bladen waarvoor ik heb geschreven. Eerst schreef ik voor Den Bosch Zakelijk, maar daarna bleef ik dichter bij huis. Zo stonden er artikelen van mij in Eindhoven Zakelijk, Bedrijvig Brabant, Peelland Perspectief en Brabant Business.

De artikelen bestonden voornamelijk uit interviews. Aardig wat ondernemers heb ik gevraagd over hun bedrijf, aardig wat specialisten over wat ondernemers bezig houdt. Vaak was die afspraak in Eindhoven. En omdat ik me voorgenomen had om in de stad zo min mogelijk met de auto te gaan, ging ik maar op de fiets. Zo fietste ik voor ieder interview gemiddeld zo’n 20 km. Een keer vond ik het interview toch te ver weg, maar toen was mijn accu leeg. Dus toen toch maar op de fiets, naar een bedrijf op het Flight Forum, bij Eindhoven Airport.

Na de interviews gauw weer op de fiets naar het kantoor aan huis, om daar zo snel mogelijk een artikel te schrijven. Dat ging dan weer naar de geïnterviewde ondernemer, die vervolgens sommige zaken niet zo had bedoeld of toch nog iets wilde toevoegen. Prima natuurlijk, het was immers zijn verhaal. Het plezier uit deze opdracht haalde ik ook niet zozeer uit het schrijven ervan, maar uit de contacten met de ondernemers.

En uit mijn conditie die er alleen maar beter van werd.

Fietsen van Utrecht naar Eindhoven is echter weer teveel van het goede. De Brabantse B-to-B Bladen zeg ik dan ook vaarwel. Maar misschien is er in mijn nieuwe woonplaats ook wel zoiets als een Utrecht Zakelijk. Of Lombok Perspectief. Of een ander blad waarvoor ik met veel plezier zal schrijven.

Published increatief schrijven