Sla over naar de inhoud

Huiskamer van Lombok

Huiskamer van Lombok_coverOp 1 maart 2009 opende Cultureel Dagcafé Kopi Susu haar deuren. 5 dagen later was ik er voor het eerst. En weer 3 dagen later schreef ik er voor de eerste keer over. En er zouden nog vele, vele keren volgen. In zo’n 70 van mijn teksten komt ‘Kopi Susu’ voor. Soms komt de naam van het café alleen maar voorbij. Maar soms speelt een complete column daar af.

Maar ik heb niet alleen over deze bijzondere plek geschreven. Ik heb er ook veel geschreven. Aan de helft van de 6 boeken die ik inmiddels over Lombok heb geschreven, heb ik in dit café gewerkt. Dat ik hier zoveel heb kunnen schrijven, zegt alles over de sfeer van Kopi Susu. Het is een heerlijke en rustige plek, midden in een bruisende wijk. Een plek waar ik me vanaf het begin thuisvoelde. Alsof het een huiskamer is. De huiskamer van Lombok.

Een uitgebreide selectie van mijn columns vind je in dit boek. Ze geven een mooi beeld van de korte geschiedenis van dit café. Van de unieke sfeer. Van de aardige medewerkers. Van mijzelf. En niet te vergeten van de Lombokkertjes, die in hun korte leven al heel vaak op deze bijzondere plek zijn geweest.

‘Huiskamer van Lombok’ kost € 10,- (exclusief verzendkosten). Interesse? Stuur een mail naar joost@hippocom.nl. Ik stuur je dan informatie over de betaling en de verzending.

Published inboeken