Sla over naar de inhoud

Blogs

Vanaf 1994 schrijf ik regelmatig columns. Of blogs, zoals ik ze later ben gaan noemen. De eerste columns schreef ik voor Karbeel Reclame & Publicaties. De enige eis die aan columns werd gesteld was: ze moeten positief zijn. Negatieve verhalen waren er al genoeg.

Het kostte me weinig moeite om optimistische teksten te schrijven. Sterker nog, ik ontwikkelde een eigen stijl van optimistische, grappige en enigszins absurdistische columns, die in meer of mindere mate met de werkelijkheid te maken hebben. Deze stijl heb ik later ook toegepast in de columns die ik voor mijn site heb geschreven. En eigenlijk ben ik met deze stijl doorgegaan in mijn Lombok-blogs.

Vanaf 2009 schrijf ik blogs over de leukste wijk van Utrecht. Misschien wel van Nederland. Ik schrijf over wat me in Lombok bezig houdt, over wat ik doe, hoe ik denk en waar ik heen ga. De eerste jaren deed ik dat fanatieker dan nu. Maar de ideeën blijven opborrelen. Er valt nog veel te schrijven. De blogs die ik over Lombok heb geschreven, heb ik gebundeld in meerdere boeken. Lees meer over mijn boeken.

Maar ik heb meer blogs geschreven. Bijvoorbeeld voor 42bis. En voor Ciao tutti. De blogs voor deze laatste site gaan alleen maar over Venetië. Ook hierover kan ik blijven schrijven.

Deze blogs heb ik onder meer geschreven:

Published inblogswerk