Sla over naar de inhoud

Cursus Filmrecensieschrijven

Officieel is een cursus natuurlijk geen opdracht. Maar in deze cursus moesten we wel opdrachten doen: filmrecensies schrijven. En wie weet, leidt deze cursus wel tot een opdracht.

De cursus Filmrecensieschrijven werd gegeven door Dana Linssen, filmrecensent van De Filmkrant en NRC Handelsblad/Next. Ze gaf les aan in totaal 17 schrijvers. Iedere les gaf ze ons de opdracht om een film te gaan zien, en deze vervolgens te recenseren, waarbij we steeds op een ander aspect van de film moesten letten. Vervolgens bespraken we tijdens de les met zijn allen de recensies. Daarna gaf Dana haar mening over iedere recensie (mondeling en schriftelijk). Dana was kritisch, maar wel op een opbouwende manier.

Het was bijzonder om al die recensies te lezen. Iedereen viel wel weer wat anders op, al waren we het in het algemeen wel met elkaar eens over de kwaliteit van de film. Het was ook goed om de mening van Dana over mijn teksten te horen (en te lezen). Ze had altijd wel wat opmerkingen, maar vond mijn teksten over het algemeen wel goed.
Maar oordeel zelf maar:

Published inarchief