Sla over naar de inhoud

Aanvangszin

Als het zo uitkomt, ben ik bijgelovig. Zoals vandaag. De eerste uren van het nieuwe jaar bevielen hier zeer. Het belooft dan ook een mooi 2011 te worden.

Ik geef toe. Als onze buren ons chagrijnig hadden bejegend en zeer zure wijn hadden geschonken – of nog erger, als ze deur voor onze neus hadden dichtgesmeten – had ik daar vast een draai aan kunnen geven. Dan had ik zoiets gedacht als ‘slechter kan het niet worden’, en was ik optimistisch de rest van het jaar ingestapt. Maar nu waren de eerste uren in Lombok gewoon gezellig geweest, bij de buren en hun goed wijn. En dus belooft het een goed jaar te worden.
Misschien net als de wijn, die steeds beter smaakte. En naar meer.
Maar ik hield me in. In het begin van het jaar met hoofdpijn wakker worden, belooft immers weinig goeds.

Overigens was de Nieuwjaarsontmoeting met de buren niet het eerste moment van 2011. Toen we de buren de beste wensen wensten, was 2011 al 20 uur oud. Toen de klok het nieuwe jaar inluidde, waren we bij mijn ouders, om vervolgens naar haar ouders te gaan. En zo kwamen we pas rond 20 uur hier aan. Ik keek wat rond, en zag dat het goed was. En wist dat het nu in de rest van het jaar goed zou gaan. De grijze sneeuwdrap was eindelijk weg, zodat we nu ook gewoon in onze straat zouden kunnen fietsen. Doordat de drap weg was, was het ook geen vieze vuurwerksnippersinsneeuwrestenzooi geworden. Nee, de straat was gewoon zoals ik die kende: een fijne straat.

Wat me extra goed humeurde, was het idee dat Kopi Susu dit jaar niet alleen openbleef, maar bovendien vanaf maandag zeven dagen in de week open zou zijn. Jammer alleen dat het café nou net deze 1 januari dicht was, en ook nog de dag erna. Maar je kunt niet alles hebben. Bovendien kan ik dit ook weer symbolisch opvatten:
ook in 2011 zal niet alles perfect zijn.
Maar veel wel, denk ik zo.
Ik ben benieuwd wat er allemaal op me afkomt. Ik laat me graag verrassen.
Al ben ik niet van plan om mezelf te gaan veranderen. Dus degenen die gezien mijn omvang dachten dat ik goede voornemens zou hebben, moet ik teleurstellen.
Als ik een goed, gezond en lekker 2011 kan hebben, vind ik het al lang goed. En in een wijk als deze is de kans heel groot dat dat gaat lukken.
2011 is aangevangen.
Ik heb er zin in.

Published in2011