Sla over naar de inhoud

Kersttheedating

Omdat ik komende Kerst niet eenzaam aan de familietafel wil zitten, drink ik de laatste weken veel thee. Niet thuis, maar in diverse cafeetjes in Eindhoven. Die thee zal me gezelschap brengen in de donkere dagen, dat weet ik zeker.
Ik roep al jaren dat ik geen relatie wil, maar tijdens een lunch met een vriend in een cafeetje moest ik bekennen dat ik smachtte naar een kerstvrouw. Maar ja, hoe moest ik dat aanpakken? Ik geloof niet in contactadvertenties en internetdating. Er moet een originelere manier zijn om een lieve vrouw te ontmoeten. Ineens viel mijn oog op het schaaltje met theezakjes voor me, en ik wist de manier. Theedating. Ik haalde een theezakje uit het schaaltje en schreef mijn mobiele telefoonnummer op het thee-envelopje. Vervolgens legde ik het zakje terug in het schaaltje.

Geen reactie.
Het mobiele nummer op het envelopje viel waarschijnlijk te veel op, waardoor de obers het al ontdekten voordat ze het op een ander tafeltje zetten. Het moest minder opvallen, maar wel door iedere theeliefhebster gezien worden.
Het theelabeltje.
Ik zag de verbaasde blikken al voor me. Net voordat ze aan het theekoortje trekt, ziet ze de dame van de thee ineens een telefoonnummer op het labeltje. Als dat niet werkte …­
En het werkte. Hoewel ….­
Meteen nadat ik gebeld werd, besefte ik dat ik het anders aan had moeten pakken. De jongeman aan de andere kant van de lijn had net als ik een meisje verwacht. De dag erna heb ik naast mijn mobiele nummer `M zoekt V` gekrabbeld. En nu had ik inderdaad snel een meisje aan de lijn.
Het werd niets.
Mijn fout. Ik had nooit sinaasappelthee uit moeten kiezen. Ik haat sinaalsappelthee. En het klikt blijkbaar niet met meisjes die dat wel lekker vinden. Nu weet ik wat voor thee ik moet gebruiken. Kaneelthee. Muntthee. Rooibos met honing thee. En voor de kerstdagen Kerstthee (of anders Sterrenmix, wat ook wel toepasselijk is voor deze donkere dagen).
Ik heb het nog niet geprobeerd. Misschien levert zo`n theedating maar een kortstondige relatie op, en dan zit ik nog alleen met kerst. Een dag of zeven voor de geboorte van Christus ga ik naar diverse café’s en schrijf op alle kersttheelabeltjes mijn gegevens.
Ik verheug me nu wel op Kerst. Niet meer alleen met zijn allen aan de kalkoen, maar gezellig met zijn tweetjes aan de thee. Niet aan de kerstthee, want die heeft zijn functie wel gehad. Ik zit te denken aan een meer stimulerende thee. Je weet immers nooit wat er onder de Kerstboom gebeuren kan. Maar dat is andere thee!

Published inpre-lombok