Sla over naar de inhoud

Meer! Meer!

Als ik op zo’n zonnige dag door mijn geliefde wijk loop, denk ik alleen maar ‘Meer! Meer!’. Meer van dit soort weer. Maar ook meer van hier en nu. Meer van deze mensen. Meer van deze wijk. Overal. Meer van de Kanaalstraat, met haar winkeltjes, culturen, sfeer. Trek die straat maar door, naar Den Haag of waar dan ook. Zodat nog meer mensen kunnen genieten van deze wereldstraat.

O ja, natuurlijk zijn er problemen die minder moeten. Criminaliteit. Vandalisme. Drugsproblemen. Werkloosheid. Armoede. Die kom je in Lombok natuurlijk ook tegen. Zoals overal in de wereld. Natuurlijk moet dat aangepakt worden. Maar daar is meer voor nodig dan naar anderen te wijzen. Daar is meer samenwerking voor nodig. Maar ook meer gelijkheid. Meer broederschap.
Meer vrijheid ook

En meer zon. Niet alleen de zon die buiten schijnt. Maar ook de zon die in je schijnt. Die jouzelf verwarmt, maar ook de ander. De zon die ervoor zorgt dat je vriendelijk lacht. Dat je iets leuks zegt. Of dat je vriendelijk knikt. En dat je aardig blijft, ook als je het ergens niet mee eens bent.
Meer in gesprek dus.
Meer samen.
Meer jij en ik. Meer wij.
Meer met ons allen.
Meer Lombok.

Meer! Meer!’ staat in het boek ‘Fan van Lombok’, net als andere columns die ik in 2014 heb geschreven. Wil je het boek bestellen?

 

Published in2014