Sla over naar de inhoud

Oude liefdesdrank

Twee weken geleden liep ik een café in Utrecht binnen. Het was niet druk. De barman stond achter de flipperkast. De aanwezigen – drie jongeren en een ouder echtpaar – dronken blijkbaar niet zo gek veel.
De jongelui hadden veel plezier. Ze lachten volop om hun eigen flauwe grappen. Het echtpaar was eigenlijk alleen maar stil. Het prototype van een koppeltje dat na twintig jaar huwelijk aardig uitgepraat is, zo leek het mij.

Ik zat een tijdje stiekem naar hen te kijken, en ineens wist ik wat ze nodig hadden. Crodino. U weet wel, dat drankje waarvan vastgeroeste echtgenoten handen gaan likken en waarvan versufte echtgenotes met hun tanden gaan klapperen. Waarvan dus de voortkabbelende relatie weer in een woeste stroomversnelling terecht komt. En dat zonder alcohol.
Eigenlijk had ik de barman achter de flipperkast vandaan moeten halen om hem twee Crodino’s voor het uit-het-raam-naar-de-regen-turende echtpaar te laten inschenken. Ik wilde wel eens zien hoe zo’n duffe romance weer helemaal opbloeide, hoe de hartstocht van weleer weer uit hun vermoeide aderen stroomde, hoe hun verleidelijke blikken elkaars ijskoude harten zouden veranderen in een vlammenzee, hoe ze elkaar innig vastpakten en hoe ze tenslotte … afijn, mijn fantasie sloeg flink op hol. En ik had nog niet eens iets op!

Natuurlijk heb ik de barman maar laten flipperen. Zoiets gebeurt natuurlijk alleen in een reclame. En ten opzichte van mijn frivole gedachten zou toch alles tegenvallen …
Ik besefte die avond ineens welke invloed een tv-commercial kan hebben. Niet dat ik zelf Crodino zal kopen. (Dat heb ik niet nodig.) Maar de associatie die de commercial legt tussen het wakker schudden van een slapende verhouding en Crodino is wel blijven hangen. En ik kan me best voorstellen dat er inderdaad echtgenotes zijn die snel naar de dichtstbijzijnde winkel rijden om Crodino maar eens te gaan proberen. Wie weet, valt er toch nog iets te redden.
Zo kan ik me trouwens ook levendig de echtgenoten voorstellen die Bavaria Malt drinken, hopend op een voetbalcarriere als Marco van Basten. Wat kan drank dan tegenvallen!

Published inpre-lombok